Vijveronderhoud

Een vijver heeft regelmatig onderhoud nodig om een blikvanger in uw tuin te zijn, maar ook te blijven. Wij kunnen dit onderhoud compleet voor u verzorgen. Van het onderhoud van het filter en de pomp tot het verzorgen van de complete vijver op zich. Wij kunnen u een onderhoudscontract aanbieden of wij komen oproepbasis. Wij adviseren een onderhoudscontract, dan kunnen wij uw vijver het hele jaar in topconditie houden.

Enkele werkzaamheden die in de verschillende jaargetijden plaats vinden:

Lente
De lente is de beste tijd om te planten. De temperatuur van het water is dan nog goed en de nieuwe planten slaan dan sneller aan.
Als in het najaar het onderhoud goed is gebeurd, zal er in het voorjaar niet zoveel onderhoud nodig zijn.

Zomer
Als het in deze maanden erg warm is, zal de vijver ook meer verdampen en dus zal de vijver regelmatig moeten worden bijgevuld. Ook moet er voor gezorgd worden dat al de dode delen van planten die op het wateroppervlak drijven met een schepnet worden verwijderd en dat de vijver niet teveel dicht groeit.

Najaar
De beste tijd om de vijver schoon te maken is in de nazomer of de herfst. Wij kunnen dan ook bijvoorbeeld zorgen voor afdekking met een net om te voorkomen dat er teveel herfstblad in de vijver terecht komt. Juist in de herfst is goed onderhoud nodig om in het voorjaar weer een goede start van de vijver te krijgen.

Winter
Ook in de winter moet er voor gezorgd worden dat er in een vorstperiode een opening in het ijs blijft, zodat de gasuitwisseling weg kan. Wij verzorgen dat er een ijsvrij-houder in de vijver geplaatst wordt zodat het water niet kan bevriezen. Er mag nooit zomaar een gat in het ijs gehakt worden, hierdoor wordt het planten- en dierenleven in de vijver teveel verstoord.

Als u nog vragen over dit onderwerp heeft kunt u contact met mij opnemen, zodat ik u kan uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn om te komen tot een goed onderhoudsplan voor uw vijver.